Jan Stefan Bengtsson

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Jan Stefan BengtssonSymbol unrelated.svg
Født: 4. januar 1960 (59 år)

Jan Stefan Bengtsson (født 4. januar 1960 i Stockholm) er forlagssjef, organist og pedagog. Han er sønn av organist Karl Jan Bengtsson og Gudrun Bengtsson og spilte piano allerede før han begynte på skolen. 14 år gammel begynte han som elev hos professor Alf Linder i Stockholm og bare 19 år gammel fikk sin organisteksamen i Sverige. Deretter studerte han på Griegakademiet i Bergen og fikk norsk kantoreksamen i 1984. Etter et år som organist på Østlandet kom han til Stavanger, der han siden har vært organist i flere av byens kirker. Han har også rukket å ta eksamen i pedagogikk på Høgskolen i Stavanger, dirigere flere kor, være rektor ved Sagevik Yamaha musikkskole i ti år og inspektør ved Finnøy kulturskole ved siden å være kirkemusiker.

I 1986 startet Stefan Bengtsson Cantando musikkforlag. Etter åtte år fikk han med seg to andre kirkemusikere i firmaet, som da ble et aksjeselskap. Forlaget ga ut om lag 250 utgivelser årlig. I 2009 ble Cantando musikkforlag kjøpt opp av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke og lagt inn under Eide forlag, som hadde fått arbeidet med å gi ut Den norske kirkes salmebøker og liturgiske musikk. Stefan Bengtsson ble da forlagssjef også i Eide forlag.

Stefan Bengtsson er nestleder i Norsk Musikkforleggerforening, styremedlem i Tono og Kirkelig Kulturverksted. Han har i en årrekke vært medlem av Edvard-juryen, stipendkomiteen og Kopinors styre.

Kilder[rediger]

  • Jan Stefan Bengtsson 50 år. Fødselsdagsomtale i Stavanger Aftenblad 2. januar 2010 side 12