Ingeborg Mongstad-Kvammen

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Ingeborg Mongstad-KvammenSymbol unrelated.svg
Ingeborg Mongstad-Kvammen.jpg
Født: 19. april 1972 (48 år)

Ingeborg Mongstad-Kvammen (født 19. april 1972) er generalsekretær i Bibelselskapet fra 2011. Hun er cand.theol. (1998) og har teologisk doktorgrad (2008) fra Misjonshøgskolen i Stavanger med tittelen Towards a Postcolonial Reading of the Epistle of James. James 2:1–13 in Its Roman Imperial Context. Hun ble ordinert prest i Den norske kirke i 2007, og har erfaring fra bl.a. KFUK-KFUM nasjonalt og internasjonalt, Feltprestkorpset, Kirkenes verdensråd og Det lutherske verdensforbund.

Som ung ble hun med i Ten Sing, 16 år gammel ble hun leder for koret. Etter gymnaset gikk hun på Øytun folkehøgskole. Hun avsluttet skoleåret med å sykle Norge på langs. Hun var lektor på Sunnmøre folkehøgskole i Ulsteinvik og var styreleder i KFUK-KFUM og KFUM Global. Før hun begynte i Bibelselskapet, var hun stabsprest ved Forsvarets høgskole/Stabsskolen og fungerende sjef for Feltprestkorpsets fagavdeling. Hun har også vært høgskolelektor ved Misjonshøgskolen og forskningsstipendiat der. Hun har også studert i Tyskland, England og Kenya og har også erfaring fra Kirkenes verdensråd og Det lutherske verdensforbund.

I Vårt Lands oversikt Maktkartet 2016, ble hun rangert på liste mellom 21 og 40. Hun er fra Figgjo, foreldrene var lærer Roald Kvammen og kona Aud Mongstad Kvammen. Hun bor i Stavanger. 25. oktober 2016 deltok hun i samtale med Siri Johannessen i Tysdagssending i Valle Radio 20161025.

Bibliografi[rediger]

  • Gud i Grunnloven 2014 (redaktør)

Kilder[rediger]