Audun Myskja

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Audun MyskjaSymbol unrelated.svg
Født: 9. januar 1953 (67 år)

Audun Myskja (fødd 9. januar 1953) er lege, musiker og forfatter. Etter å ha fullført sin medisinske utdanning i 1981 var han lege på Gravdal sykehus noen år før han i 1988 ble allmennlege i Ås. I 1992 ble han spesialist i allmennmedisin. I 1998 ble han overlege ved Hospice Lovisenberg, deretter overlege ved GERIA Ressurssenter for alderspsykiatri/aldersdemens i Oslo kommune. Siden har han jobbet med en rekke prosjekter relatert til omsorg ved livets slutt kombinert med musikk. I 2012 tok han doktorgraden med avhandlingen Integrated music in nursing homes – an approach to dementia care ved GAMUT, Universitetet i Bergen. Gjennom årene har han også gitt ut en lang rekke bøker og musikkalbum.

Sammen med kona Reidun Myskja etablerte han i 1999 Senter for Livshjelp i Ski sentrum. Senter for livshjelp er spesialisert innen mestringsmedisin og musikkbasert miljøbehandling. Audun Myskja utdanner helsearbeidere i musikkbasert miljøbehandling og andre kvalitetshevende metoder i et landsomfattende prosjekt i regi av Helsedirektoratet, og er fagveileder for Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg.

Onsdag 7. juni 2017 hadde han foredrag på Furuly, Evje om Mestringsmedisin. Arrangør var Helse- og omsorgsetaten i Evje og Hornnes kommune.

Kilder[rediger]