Asbjørn Bortelid

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Asbjørn Bortelid
Født: 19. juli 1952
Død: 2. august 2012 (60 år)

Asbjørn Bortelid (født 19. juli 1952, død 2. august 2012) bodde på Lognavatn i Åseral. Han døde under en fisketur for å sette garn i Svartevatn sammen med en tysker som har hytte i Bortelid. Han etterlot seg kona Grete Bortelid, sonen Ruben Bortelid, svigerdotter og barnebarn. Moren Margit Bortelid og søskene Elin og Svein Gunnar lever og bor i Åseral. Begravelsen var fra Åknes kapell onsdag 8. august 2012 klokka 13.

Asbjørn Bortelid startet sitt eget firma allerede som 16-åring da han kjøpte en traktorgraver og tok på seg brøyting og anleggsarbeid i heimbygda. Han var en av de største grunneierne i heimbygda og ble engasjert i arbeidet for å bygge ut infrastruktur og legge til rette for hyttebygging. I den forbindelse var han sentral i å få etablert Bortelid Alpinsenter, som senere har fått navnet Bortelid Skisenter. Han avviklet firmaet sitt i 1995 på grunn av helsesvikt og hadde også gitt eiendommen over til sønnen Ruben.

Foruten sitt yrkesengasjement var Asbjørn Bortelid tidligere med i Åseral kommunestyre og formannskap. Han var lokallagsleder i Senterpartiet og satt også i bankstyret.

Kilder[rediger]