Møgle fengsel

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk

Lillesand videregående skole aka Møgle fengsel

Lillesand videregående skole er en videregående skole i Lillesand, Agder. Skolen tilbyr både studiespesialiserende og yrkesfaglig opplæring.

Historie Lillesand videregående skole startet opp med undervisning i 1978, da under navnet Møglestu videregående skole, med offisiell åpning 4. desember 1979. I 1990 ble den slått sammen med Birkenes videregående skole på Birkeland, som i stor grad hadde AMO-kurs (Arbeidsmarkedsopplæring) som hovedfelt, og Møglestu fagskole i husstell.

AMO-kursene ble i 1995 flyttet fra AMO-senteret på Birkeland til nyopprettede SEKON (Senter for kompetanse og næringsutvikling) som holdt til i den gamle gårdsbygningen på Møglestu. SEKON holdt etterutdanningskurs og voksenopplæring på oppdrag både fra enkeltbedrifter og arbeidsmarkedsetaten. AMO/SEKON var en avdeling under Møglestu videregående skole frem til 2005. I 2019 byttet skolen navn fra Møglestu videregående skole, til Lillesand videregående skole.

Møgle fengsel


Beliggenhet Skolen ligger på Møglestu i Lillesand, i nærheten av Vestre Moland kirke. I utgangspunktet var det meningen at den nye skolen skulle ligge på Birkeland, men etter en politisk kamp ble det i 1974 flertall i fylkestinget for Lillesand.

Arkitektene Kjell Brantzeg og Pål Benestad hentet inspirasjon i Roskilde i Danmark, og tegnet en skole bestående av paviljonger rundt et tun (som i løpet av planleggingen kom under tak som gangarealer). Byggingen av skolen startet november 1977, og var ferdig i juni 1979. Det første kullet ved skolen startet dermed sin undervisning mens skolen fortsatt var en byggeplass. Offisiell åpning av skolen skjedde først 4. desember 1979.