Brukerdiskusjon:Harald Haugland

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk

Oppsett[rediger]

Nå er hjelpeknappene her. For å redigere må man være registrert. —Helland 28. apr 2009 kl. 16:37 (UTC)

Takk! --Harald Haugland 22. apr 2011 kl. 09:02 (CEST)

Slette litt?[rediger]

Harald, kan du slette denne omdirigeringen, og denne artikkelen? De har gale navn begge to. Jeg flyttet den ene artikkelen (den eldste) til det navnet jeg fant på bedriftens hjemmesider ;) Siri J 8. feb 2011 kl. 15:51 (CET)

Skrive hjelp[rediger]

Kan du skrive litt på sidene Setesdalswiki:Personvern og Setesdalswiki:Generelle forbehold som ligger nederst på alle sidene? --Helland 9. feb 2011 kl. 00:44 (CET)

Hva skal jeg skrive der? Har du noe forslag? --Harald Haugland 9. feb 2011 kl. 08:52 (CET)

Kategorisering av bilder[rediger]

Der hvor det passer kan du godt legge inn [[Kategori:Portretter]]—Helland 21. apr 2011 kl. 22:44 (CEST)

Artikler...[rediger]

Tror det trengs et par igjen - blant annet til disse to ehhh - tre oops, fire! :) Siri J 12. mai 2011 kl. 11:25 (CEST)

Tony Halsall rcraW.JPG Connie Barthold rcraW.JPG Per Birkeland (2)rcraW.JPG Øyvind Nese.JPG
Får prøve å finne litt informasjon. --Harald Haugland 12. mai 2011 kl. 11:26 (CEST)
PS. Takk for fine bilder. Det gjør seg med bilder på Setesdalswiki. --Harald Haugland 12. mai 2011 kl. 11:28 (CEST)
Bare koselig - har en 4-5 til av folk som var på konferansen ;) Siri J 12. mai 2011 kl. 11:30 (CEST)
Mye bli'e folk der, ja :) Tydelig en god konferanse ;) Siri J 12. mai 2011 kl. 12:03 (CEST)

Ser du har fått artikkel om Tony - tenkte jeg fikk minne deg om at du har bilde her? Siri J (diskusjon) 11. des 2013 kl. 19:51 (CET)

Må flettes[rediger]

Løvlands Allé og Løvlands allé må flettes Smile n.gifHelland 11. jul 2011 kl. 15:33 (CEST)

Det er ille når det blir så mange artiklar at ein ikkje hugsar kva ein har skrive. Men ettersom eg har skrive alt sjølv, er kanskje fletting noko overdrive. --Harald Haugland 11. jul 2011 kl. 15:51 (CEST)

Post?[rediger]

Hei, legger for sikkerhets skyld igjen et pip her - har prøvet nå deg ifm nøkkelproblemer, uten suksess. Mailet nettopp. Siri J 21. aug 2011 kl. 19:08 (CEST)

Fletting og fletting?[rediger]

Setesdal folkehøgskule og Setesdal folkehøgskole er den første :) Den andre er at Hækni rasteplass ligger på Rasteplassar i Valle kommune, mens kommunegrenseskiltene på Rv9 angir at den ligger i Bygland... Hva er rett? Siri J 30. aug 2011 kl. 18:12 (CEST)

Fjerna den siste. Takk for melding. Den første må eg sjå litt på. --Harald Haugland 30. aug 2011 kl. 21:07 (CEST)

Har snike meg inn[rediger]

Hei Harald, eg registrerte meg som bruker no, for eg ser at det kan kome til å bli ein del bilete og kanskje noko tekst som passer vel så godt på Setesdalswiki som på Lokalhistoriewiki. Norsk Folkemuseum har hatt eit stort frislepp av bilete, og når eg lastar dei opp til Lokalhistoriewiki tar det så lite ekstra tid å laste dei opp her óg, og det er mange gode, gamle bilete der. Kommer nok ikkje til å bli veldig aktiv her, for Setesdal er utafor mitt område, men når eg havnar uti det er det jo dumt å ikkje nytte høvet. Cnyborg (diskusjon) 4. des 2013 kl. 08:33 (CET)

Nei, du har heilt rett, og velkommen skal du vere. --Harald Haugland (diskusjon) 4. des 2013 kl. 17:42 (CET)

Bilde i personmal[rediger]

Hei Harald! Jeg har satt inn et bilde av Jon Omland i artikkelen om han. Men det kommer utenfor rammen i personmalen. Hvordan skal jeg legge bildet inn på rett sted på sider som har personmaler, så du slipper å rette dette opp hver gang?? Hilsen Geir Daasvatn

Hei Geir :) Har fikset litt, så kikk på hva jeg har gjort? Du trenger ikke å bruke <small>, det er noe jeg gjorde fordi malen ikke er slik at den bryter litt lengre tekster i flere linjer (det er også derfor jeg snudde litt på datoen du la inn) - men det er sikkert noe som Harald & sønn kan fikse ;) Håper det hjalp deg litt? Siri J (diskusjon) 27. sep. 2014 kl. 13:11 (CEST)
Tusen takk. Håper jeg ikke er til for mye bry for dere. Jeg liker å skrive, men er ikke så stø i publiseringsløsningen enda... Hilsen Geir Daasvatn
For meg er det ikke bry, det er bare godt å kunne være litt nyttig (så takk for at du spør!) ;) Et litt løst tips / triks som jeg bruker er å se meg rundt etter eksempler på hvordan andre har løst ting, for så å herme. Det er ingen skam i å snuse rundt og rappe (gode?) ideer ;) God helg! Siri J (diskusjon) 27. sep. 2014 kl. 13:28 (CEST)
P.S. Om du vil ta vare på slike ting kan en underside til brukerdiskusjonen din være et greit redskap - som denne f.eks. Brukerdiskusjon:Geir Daasvatn/huskelapp (bare bytt ut det etter / med det du vil ha). På en slik side kan du teste alt du vil uten at du trenger tenke på om du gjør "rare" ting for andre, og du kan kopiere over koder (som den malen), eller legge lenker til artikler med måter å gjøre ting på (som Jon Omland), så de blir lettere å finne frem til. Det hender teflonen slår til, da er det godt med slike lapper ;) Siri J (diskusjon) 27. sep. 2014 kl. 13:32 (CEST)

Oddebekken[rediger]

Hei Harald! I følge mine kilder - som jeg holder for svært så pålitelige :) - er Oddeåna og Oddebekken i Evje to forskjellige bekker. Jeg vil derfor gjerne skrive litt om begge. Men artikkelen om Oddebekken er "okkupert" på den måten at når jeg trykker på lenken til artikkelen blir jeg omdirigert til Oddeåna. Er det mulig å fikse dette, så jeg kan skrive litt om Oddebekken også?? Beste hilsen Geir

Når du blir omdirigert, ligger det en liten blå lenke under tittelen som sier at du er omdirigert. Klikk på den, så kommer du til omdirigeringssiden. Da er det bare å klikke «rediger» og så begynne å skrive på vanlig måte etter at du har tatt bort omdirigerings«koden». --Harald Haugland (diskusjon) 22. okt. 2014 kl. 12:47 (CEST)
Takk for hjelpa! Geir

Feil i kategoriene[rediger]

Hei Harald! Jeg fylte inn fødsels- og dødsdag i malen din i artikkelen om min far Arne Daasvatn. Disse la seg greit til rette i bilderamma. Men nederst i artikkelen under "kategorier" dukket det opp to nye kategorier (med rød skrift) som ikke skulle være der. Jeg må ha fylt inn på feil måte i malen din. Hva er det jeg gjør feil, mon tro?? Beste hilsen Geir

Det som skjedde var at du skrev 03 på dato og 06 på måned, mens det bare skulle være 3 og 6. Systemet trenger ikke tosifrede tall. En annen ting: Når du signerer, kan du trykke på «blyanten» over redigeringsvinduet, (knapp nr. 6 fra venstre). Da kommer både signatur og dato, og det er greitt å vite når du skrev det du skrev. --Harald Haugland (diskusjon) 4. nov. 2014 kl. 10:23 (CET)
Takk for kjapt og greit svar. Jeg skal nok lære litt etterhvert! --Geir Daasvatn (diskusjon) 4. nov. 2014 kl. 10:26 (CET)
Da så du at det fungerte. :-) Du gleder meg hver dag med dine interessante artikler og bilder. Ingen liten foss du la ut i dag, for eksempel. --Harald Haugland (diskusjon) 4. nov. 2014 kl. 10:32 (CET)

Otra Tur- og løypeservice[rediger]

Hei Harald! Jeg har visst laget to artikler om Otra IL sitt aksjeselskapet Otra Tur- og Løypeservice (ett med og ett uten AS etter). Kan du slå sammen sidene? Det mest riktige er vel å bruke den siden der artikkelnavnet er uten AS? --Geir Daasvatn (diskusjon) 14. nov. 2014 kl. 08:51 (CET)

Legg all informasjonen fra AS-artikkelen som du vil ha med over i den andre artikkelen, så kan jeg slette AS-artikkelen etterpå. Det er det enkleste. --Harald Haugland (diskusjon) 14. nov. 2014 kl. 09:32 (CET)
Det har jeg nå gjort. Du kan bare slette artikkelen. Ellers har jeg omsider snappet opp hvordan jeg skriver navnet til fotografen med mindre skrift i bildetekstene. Så blir det litt mindre for deg å rette... Ønsker deg en strålende fin helg! --Geir Daasvatn (diskusjon) 14. nov. 2014 kl. 09:45 (CET)
Dersom du går til min brukerside, vil du nederst på siden finne personmalen også, så da slipper jeg å legge den inn på artikler du oppretter. Det er bare å kopiere og legge den inn øverst og skrive inn data. Nå står mine data der, de må du naturligvis fjerne. --Harald Haugland (diskusjon) 14. nov. 2014 kl. 21:38 (CET)

Hornnes Landsgymnas[rediger]

Hei Harald! Jeg glemte at jeg allerede hadde skrevet om jubileumsskriftet til Hornnes landsgymnas, og laget likegodt en ny artikkel med samme innhold. Kan du være så snill å slette den nyeste artikkelen, som jeg la ut i dag 21. januar?? Takk for hjelpa! --Geir Daasvatn (diskusjon) 21. jan. 2015 kl. 09:52 (CET)

Da har jeg gjort det. Så mye som du skriver, kan jeg godt forstå at du noen ganger ikke husker at du hadde laget artikkelen før. :-) --Harald Haugland (diskusjon) 21. jan. 2015 kl. 10:14 (CET)

Evje og Vegusdal formannskapsdistrikt[rediger]

Hei Harald! Det har gått i ball for meg igjen... Har laget en ny side «Evje og Vegusdal formannskapsdistrikt». Men det finnes allerede en side om dette. Vil du være grei å slette sida som jeg opprettet i går?? --Geir Daasvatn (diskusjon) 5. mar. 2015 kl. 16:29 (CET)

Det kan gå i ball for noen og enhver. Jeg slettet. --Harald Haugland (diskusjon) 6. mar. 2015 kl. 00:18 (CET)

Dobbelt opp med Christen Thorn Aamodt[rediger]

Hei Harald! Kom til å skrive ein artikkel om Valle-presten Christen Thorn Aamodt i dag morges. Såg ikke før i ettertid at det allerede var en artikkel med ham, bare med en annen skrivemåte i navnet. Vil du være grei å slette min artikkel? Har flyttet litt stoff fra den inn i artikkelen du allerede hadde om presten, så arbeidet var ikke heilt forgjeves --Geir Daasvatn (diskusjon) 13. okt. 2015 kl. 09:56 (CEST)


Flyttet artikkel[rediger]

Hei, jeg oppdaget at Geir slettet lenker til Knut Eldhuset fordi de ikke gikk til "rett person". Har flyttet artikkelen du la inn uten nærmere spesifikasjon til Knut Eldhuset (1958) og opprettet pekerside for å unngå å stenge den andre Knut ute. Håper det er greit og ikke krysser planene til Geir og deg. Mvh Siri J (diskusjon) 19. des. 2018 kl. 12:21 (CET)

Det er slik jeg ville gjort det om jeg var oppmerksom på det. Takk! --Harald Haugland (diskusjon) 19. des. 2018 kl. 12:32 (CET)

Mange Olaver[rediger]

Har du mulighet til å ta tak i Olav Bjørgum og få laget pekerside med gode kvalifikatorer? Nå ser det ut til at det er flere ved samme navn, en fra Kvinesdal, en fra Gvarv og en sogneprest - en med dikt, en med tegninger og en med andakt. Siri J (diskusjon) 5. jan. 2019 kl. 11:33 (CET)

Da har jeg laget pekerside. Men jeg ser bare to. Du kan jo legge til flere om nødvendig. Jeg leste et sted at det var bedre med kvalifikator som ikke var fødselsår, så jeg brukte yrke denne gangen. --Harald Haugland (diskusjon) 5. jan. 2019 kl. 12:27 (CET)
Ok, jeg oppdaget i Jol i Setesdal fra 1973 at han som skrev diktet om Reiårsfossen kom fra Kvinesdal, men klarer ikke helt å få ham til å passe inn noe sted. Det kan være at han også skrev om «Hyljebrokkrennet» i 1972. Da sjekker jeg omdirigeringene senere, om du sjekker de andre lenkene? Alt går jo til kunstneren nå... Siri J (diskusjon) 5. jan. 2019 kl. 12:43 (CET)
Det er fort at det kan gå i ball med de mange Olaver, ja! Jeg tok bort opplysningene i artikkelen om presten, om at han var bror til Torleiv H. Bjørgum. I følge gards- og ættesoga for Hylestad var Hallvard T. Bjørgum faren til Torleiv. Hallvard hadde bare én sønn ved navn Olav. Han var f. 1935 iflg. boka, og må nok være grafikeren f. 1934. Faren Hallvard var f. 1894, mens presten var f. 1905. Også av den grunn er det nok usannsynlig at Olav prest er en bror til Torleiv. Puh! Slektskapet i Valle er ikke enkelt å holde rede på for en enkel honndøl! --Geir Daasvatn (diskusjon) 6. jan. 2019 kl. 09:29 (CET)
Men i forlengelsen av dette blir det jo nå spennende å finne fram til slektskapet til denne presten Olav Bjørgum (f. 1905), og kanskje også den mulige Olav Bjørgum fra Kvinesdal :) --Geir Daasvatn (diskusjon) 6. jan. 2019 kl. 09:32 (CET)
Og ikke nok med det! Ved et enkelt søk på Geni kommer denne forbindelsen opp: "Olav Bjørgum is your second great aunt's brother's wife's great uncle's wife's second great nephew's wife's father." Setesdalswiki er gøy :)
Den siste klarte jeg ikke å følge med i, men jeg er glad for at du ordnet opp i det som var feil. Grunnen til at jeg skrev ham inn som jeg gjorde var en setning i artikkelen om Heilag Olav til Setesdal, der det heter at grafikeren er «brorson til forfatteren». --Harald Haugland (diskusjon) 6. jan. 2019 kl. 10:46 (CET)