Evje og Hornnes frivilligsentral

Frå Setesdalswiki
Versjonen frå 6. mars 2024 kl. 10:25 av Geir Daasvatn (diskusjon | bidrag) (→‎Eksterne lenker)
(skil) ← Eldre versjon | Siste versjonen (skil) | Nyare versjon → (skil)
Hopp til navigering Hopp til søk
Helmer Nilsen har i en årrekke vært en av de frivillige som har kjørt ut mat til eldre. I 2015 fikk han Evje og Hornnes kommune sin Frivillighetspris for sin store frivillige innsats i heimbygda. Ordfører Bjørn Ropstad stod for utdelingen av prisen under Frivillighetsfesten i Otrahallen 12. september 2015.
Anne-Marie Birkeland og Svein Egil Syrtveit er (2018) henholdsvis daglig leder og styreleder i Frivilligsentralen.
Foto: Geir Daasvatn

Evje og Hornnes frivilligsentral ble etablert i 1999 og holdt til i Furuly flerbrukshusVerksmoenEvje fram til sommeren 2018. Da flyttet de til 2. etasje i Sentrumsbygget. Daglig leder var Alf Pettersen, men fra sommeren 2018 overtok Anne Marie Birkeland.

Eiere

Evje og Hornnes frivilligsentral er organisert som en stiftelse, og eies av seks frivillige lag og foreninger: Evje og Hornnes Røde Kors, Evje og Hornnes Sanitetsforening, Evje og Hornnes Bygdekvinnelag, Evje og Hornnes Kvinne- og Familielag, Evje og Hornnes pensjonistforening og Klubb Nygaard.

Prosjekter

Frivilligsentralen står for en rekke prosjekter av ulik karakter:

Matutkjøring til eldre

Hver dag stiller flere personer for å kjøre ut varm mat til eldre i kommunen. De leverer mat daglig eller så ofte folk ønsker å få mat.

Seniordans

Onsdager klokka 18.30.

Turkjøring

Eldre fra Evjeheimen og Hornnesheimen tas med på turer.

Datakafé for eldre

Onsdag klokka 11-13.

Natteravn

Etter behov.

Følgetjenester

Etter behov.

Lyttevenn

Hornnes barneskule.

Språkkafé

Torsdag klokka 17-19.

Strikkekafé

  • Tirsdag klokka 11-13.

Sykkelturer

  • Utlån av elektriske rickshaws der man kan ta med 1-2 personer på sykkelen

Sandposer til eldre på glatta

I samarbeid med 9. klasse på Evje ungdomsskole gjennomførte man vinteren 2010 et prosjekt hvor man fylte små sekker med sand. Hver sekk veide et halvt kilo og var i miljøvennlig materiale. Disse ble samlet i bøtter på 12 kilo og levert til eldre som kunne bruke dem når de skulle strø på veien til postkassen. Et lite hull i posen ga mulighet til en liten sandstripe på trapp og tun. I alt leverte man ut 100 bøtter med sand.

Prosjektet var finansiert av kommunen, som skaffet sand og poser. I tillegg fikk man 1000 kroner til prosjektet fra Evje bygdekvinnelag, Hornnes sanitetslag, Forsvarets pensjonistforening Evje og Evje og Hornnes pensjonistforening. Dermed var bøttekjøp og diverse utgifter finansiert med 4000 kroner.

Kilder

Eksterne lenker